DAVOR NAĐI: „PREMIJERU SU SVI KRIVI OSIM NJEGA, A ON JE IZVRŠIO NAPAD NA INSTITUCIJE“

09. Veljača 2024. 14:15
Davor Nađi i Damir Bajs
FOKUSSlužbena obavijest

ZAGREB, 09.02.2024. – U Hrvatskom saboru održana je konferencija za medije Kluba zastupnika Fokusa i Reformista. Tema je kulminacija aktualne političke situacije u Hrvatskoj te razlozi za javni prosvjed koji je najavljen za 17. veljače. Osim predsjednika stranke Davora Nađija na konferenciji je prisustvovao i saborski zastupnik Damir Bajs

Na samom početku, Davor Nađi je istaknuo da je mu je čudno što je premijer ljut na oporbu, medije i sindikate što rade svoj posao. „To što se njemu ne sviđa što svi radimo odgovorno svoj posao je priča za sebe. Prije osam godina kada je došao na vlast, Plenković je obećavao da će stvoriti liberalnu demokraciju zapadnog stila s jakim i neovisnim institucijama te ustavom zajamčenim slobodama. Međutim, od Hrvatske je napravio pravu balkansku državu kojom vlada korupcija, pritisak na medije i privatizacija sudbene vlasti. U toj državi je normalno da potpredsjednik vlade pod „rotirkama“ ide na skijanje, dok građani sklapaju kraj s krajem ili dok se javnozdravstveni poslovi dodjeljuju prijateljima cvjećarima dok ljudi umiru jer predugo čekaju na pregled. To je istina o dvije Hrvatske.“ naglasio je Davor Nađi nadodavši da se članovi vladajuće stranke u ovom bezvlađu ponašaju kao šerifi pa tako vidimo natpise da tuku nevine ljude, gaze djecu, a neki i zajedno (otac i sin) kradu zaštitnu ogradu na obilaznici.

Okupljenima se obratio i saborski zastupnik Damir Bajs. „Ovog trenutka u tijeku je aktivnost stranaka za raspuštanje sabora. Stranka Fokus i koalicijski partneri potpisali su taj prijedlog i očekujemo uskoro raspravu u Saboru na tu temu. Nakon rasprave očekujemo raspuštanje Sabora i raspisivanje izbora. Plenković često govori da se oporba boji izbora. Rukavica mu je bačena i poručujemo mu da želimo da se izbori održe što prije. Hoće li HDZ to prihvatiti vidjet ćemo, ali se sigurno ne bojimo izbora.“ izjavio je Damir Bajs.

Za kraj, Davor Nađi je izjavio da je prijevremeno raspuštanje Sabora jedino logično rješenje i da je svaki dan bitan, jer da je raspušten prošli tjedan, Turudić ne bi bio izglasan. „HDZ je izvršio napad na demokraciju i od države napravio svoju kasicu prasicu, a sve na štetu građana. Još prije tri godine u Saboru sam izjavio, a danas vrijedi još više. Niti jedan Plenkovićev PR to ne može ispraviti. Nije tu kriv Turudić, niti jedan od trideset smijenjenih ministara. Oni su svi alat u rukama jednog krivca koji je spreman žrtvovati cijelu zemlju da HDZ ostane na vlasti, a on si osigura EU karijeru. Njegove inicijale svi znamo jer nerijetko nalaze u porukama uhićenih dužnosnika“ izjavio je Nađi istaknuvši da je tog krivca nužno pobijediti na nadolazećim izborima i tako vratiti slobodu i neovisnost institucija u Hrvatskoj te pozvao sve građane da se pridruže organiziranom prosvjedu oporbenih stranaka koji će se održati 17. veljače na Markovu trgu.


Stranka FOKUS je ponosna članica Saveza liberala i demokrata za Europu (Alliance of Liberals and Democrats for Europe) Službene stranice | ALDE Manifest
Fokus | Sva prava pridržana
Postavke kolačića Web stranice FokusNaBitno.com koriste kolačiće u svrhu analitike i oglašavanja, kako bi mogli pružiti korisnicima najkvalitetniju uslugu, koristiti anonimizirane informacije u svrhu poboljšanja web stranica, te informirali korisnike vezano uz naše aktivnosti.
Napredne postavke kolačića Web stranice FokusNaBitno.com koriste kolačiće u svrhu analitike i oglašavanja, kako bi mogli pružiti korisnicima najkvalitetniju uslugu, koristiti anonimizirane informacije u svrhu poboljšanja web stranica, te informirali korisnike vezano uz naše aktivnosti. Kroz napredne postavke je moguće kvalitetnije urediti prefrencije.
  • Osnovni kolačići
  • Kolačići vezani uz spremanje privola korisnika (ne sadrže identifikacijske podatke), te kolačići vezani uz anonimizirano praćenje prometa na stranicama (Google Analytics)
  • Analitika
  • Sustav za naprednije praćenje ponašanja korisnika. Svi korisnici su anonimizirani i informacije o njima su svedene na vrstu operativnog sustava i pretraživač (browser) koji koriste.
  • Oglašavanje
  • Kolačići za prilagodbu oglašavanja programa i aktivnosti stranke
  • Društvene mreže
  • Prikaz interaktivnih elemenata društvenih mreža