znak_pozitiv
Novosti 03. Prosinac 2020. 12:17

Davor Nađi je novi saborski zastupnik stranke FOKUS

SaborDario ZurovecSveta NedeljaDavor Nađi

Saborski zastupnik stranke FOKUS Dario Zurovec stavlja svoj mandat u mirovanje i od danas će FOKUS u Hrvatskome saboru predstavljati Davor Nađi. Unatoč tome što je stranka FOKUS osnovana netom prije parlamentarnih izbora i osvojila jedan mandat, u Hrvatskome saboru se otpočetka jasno postavila kao principijelna stranka, čiji je fokus borba za bolju Hrvatsku i pozitivne promjene.

Ovih nešto više od četiri mjeseci rada u Hrvatskome saboru bili su za mene vrlo dinamično razdoblje jer sam paralelno obnašao i dužnost gradonačelnika Svete Nedelje. Projekti i zakoni koji su već u prvim danima raspravljani bili su od iznimne važnosti, a FOKUS je od prvoga dana postao glas razuma u Saboru, pogotovo kada smo se kao stranka jedini usprotivili ovakvom lošem načinu obnove Zagreba. Poveli smo inicijativu i za razrješenje ministra gospodarstva Tomislava Ćorića što su podržale i druge oporbene stranke. Istovremeno, puno sam radio u Svetoj Nedelji u kojoj smo prije dva dana uveli u potpunosti besplatan gradski prijevoz, realiziramo ključne projekte i već treću godinu zaredom smo proglašeni najboljim gradom za gospodarstvo te smo u samom vrhu gradova po kvaliteti života u Hrvatskoj“ – izjavio je Dario Zurovec, gradonačelnik Svete Nedelje i objasnio kako je razlog ove promjene njegova želja da sav rad i energiju preusmjeri u dužnosti koje ima prema građanima Svete Nedelje kojima namjerava ponuditi nove ideje i viziju za sljedeće četverogodišnje razdoblje.

Stranku FOKUS u Saboru će od sada predstavljati predsjednik stranke Davor Nađi, magistar ekonomije i donedavni zamjenik gradonačelnika Svete Nedelje, koji je izjavio: „Kao stranka centra ne bavimo se ideološkim sukobima ljevice i desnice već naš rad usmjeravamo isključivo prema ekonomskim mjerama i restrukturiranjima koja su nužno potrebna našoj zemlji. Naš je slogan „Fokus na bitno“ i to je snažna odrednica u svim našim stavovima. Sada vidimo da je FOKUS jedini bio u pravu s upozorenjima za obnovu Zagreba koja se pretvara u instrument promocije HDZ-a i Milana Bandića za lokalne izbore u Zagrebu“ – izjavio je Davor Nađi i naglasio da Hrvatska može bolje te da to nisu tako dugotrajni procesi, pogotovo ako se iskorijene nerad i nemar.

To se najbolje vidi na primjeru Svete Nedelje, ali i Dugog Sela, Svetog Ivana Zeline, Pirovca, Križa, Slatine i drugih sredina u kojima su aktivni članovi stranke Fokus. Primjerice, Sveta je Nedjelja u samo tri godine napravila najveće porezno rasterećenje u Hrvatskoj i u potpunosti ukinula prirez, porez na potrošnju te građane i poduzetnike oslobodila niza nameta. I drugi gore spomenuti gradovi i općine prvi su, još u ožujku, uveli različita oslobađanja i programe pomoći građanima i lokalnim poduzetnicima, a sada i trajno ukidaju porez na potrošnju. U svim tim sredinama unatoč krizi, događaju se se pozitivne promjene i radi puno na poboljšanju dobrih uvjeta života. Neke stvari koje su nezamislive na državnoj razini, ovdje su već uvedene – poput programa ocjenjivanja gradskih zaposlenika kojima ocjene izravno utječu na visinu plaća ili uvođenja programa potpune transparentnosti u grad te gradske tvrtke i udruge koje se financiraju javnim novcem. Iz stranke FOKUS stoga su optimistični jer njihov dosadašnji rad pokazuje da su promjene moguće i za njih će se nastaviti boriti u Hrvatskom saboru.


Stranka FOKUS je ponosna članica Saveza liberala i demokrata za Europu (Alliance of Liberals and Democrats for Europe) Službene stranice | ALDE Manifest
Fokus | Sva prava pridržana
Postavke kolačića Web stranice FokusNaBitno.com koriste kolačiće u svrhu analitike i oglašavanja, kako bi mogli pružiti korisnicima najkvalitetniju uslugu, koristiti anonimizirane informacije u svrhu poboljšanja web stranica, te informirali korisnike vezano uz naše aktivnosti.
Napredne postavke kolačića Web stranice FokusNaBitno.com koriste kolačiće u svrhu analitike i oglašavanja, kako bi mogli pružiti korisnicima najkvalitetniju uslugu, koristiti anonimizirane informacije u svrhu poboljšanja web stranica, te informirali korisnike vezano uz naše aktivnosti. Kroz napredne postavke je moguće kvalitetnije urediti prefrencije.
  • Osnovni kolačići
  • Kolačići vezani uz spremanje privola korisnika (ne sadrže identifikacijske podatke), te kolačići vezani uz anonimizirano praćenje prometa na stranicama (Google Analytics)
  • Analitika
  • Sustav za naprednije praćenje ponašanja korisnika. Svi korisnici su anonimizirani i informacije o njima su svedene na vrstu operativnog sustava i pretraživač (browser) koji koriste.
  • Oglašavanje
  • Kolačići za prilagodbu oglašavanja programa i aktivnosti stranke
  • Društvene mreže
  • Prikaz interaktivnih elemenata društvenih mreža