znak_pozitiv

Primjer dobre i efikasne praske našega člana i načelnika Općine Pirovac Ivana Gulama je prepoznao i gradonačelnik Svete Nedelje Dario Zurovec, koji je također odlučio da Sveta Nedelja ciljano pomaže jednoj obitelj u sanaciji doma.  Operativni postupak je zamišljen kroz izdvajanje novčanih sredstava od samoga Grada, otvaranje donatorskog računa te donacije od strane tvrtki i osoba u obliku potrebnih materijala.

Cijeli postupak će biti potpuno transparentan, s direktnim i trenutnim informacijama kako bi građani mogli vidjeti kolika su sredstva prikupljena u određenom trenutku, te kako bi vidjeli da donirani novac i potrebni građevinski materijal odlazi na pravo mjesto. Donirani iznosi će se objavljivati redovito i javno.

Gradonačelnik Dugog Sela, Nenad Panian, odlučio se u dogovoru samo nekoliko minuta nakon vijesti o razornom potresu na Banovini s općinama Rugvica i Brckovljani na obnovu domova u kojima se još može boraviti. Nabavkom građevinskog materijala te volonterima krovopokrivačima se već isti krenulo u obnovu, zbog je nekoliko obitelji još 2020. imalo siguran krov nad glavom. Grad Dugo Selo je izdvojio 50.000 kuna za kupnju građevinskog materijala te donirao dvadeset grijalica za Sisak. Naravno, radilo se samo o početku prikupljanja pomoći te je Dugo Selo zajedno sa svojim građanima sudjelovao u prikupljanju velikih donacija u hrani, robi, mehanizaciji i volonterskom radu.

Grad Sveti Ivan Zelina, koji vodi član FOKUS-a Hrvoje Košćec će Gradu Glini i Gradu Petrinji iz sredstava proračunske pričuve za 2020. godinu, isplatiti novčanu pomoć, a na području grada organizirane su brojne akcije prikupljanja pomoći, akcije darivanja krvi te su na područje pogođeno potresom upućeni vatrogasci i druge operativne službe koje će pomoći stradalima i sanaciji potresom pogođenog područja.

Načelnik Općine Križ Marko Magdić je pozvao građane Križa na prikupljanje materijalnih sredstava koji su se skupljali u Gradskim društvima Crvenog križa.


Stranka FOKUS je ponosna članica Saveza liberala i demokrata za Europu (Alliance of Liberals and Democrats for Europe) Službene stranice | ALDE Manifest
Fokus | Sva prava pridržana
Postavke kolačića Web stranice FokusNaBitno.com koriste kolačiće u svrhu analitike i oglašavanja, kako bi mogli pružiti korisnicima najkvalitetniju uslugu, koristiti anonimizirane informacije u svrhu poboljšanja web stranica, te informirali korisnike vezano uz naše aktivnosti.
Napredne postavke kolačića Web stranice FokusNaBitno.com koriste kolačiće u svrhu analitike i oglašavanja, kako bi mogli pružiti korisnicima najkvalitetniju uslugu, koristiti anonimizirane informacije u svrhu poboljšanja web stranica, te informirali korisnike vezano uz naše aktivnosti. Kroz napredne postavke je moguće kvalitetnije urediti prefrencije.
  • Osnovni kolačići
  • Kolačići vezani uz spremanje privola korisnika (ne sadrže identifikacijske podatke), te kolačići vezani uz anonimizirano praćenje prometa na stranicama (Google Analytics)
  • Analitika
  • Sustav za naprednije praćenje ponašanja korisnika. Svi korisnici su anonimizirani i informacije o njima su svedene na vrstu operativnog sustava i pretraživač (browser) koji koriste.
  • Oglašavanje
  • Kolačići za prilagodbu oglašavanja programa i aktivnosti stranke
  • Društvene mreže
  • Prikaz interaktivnih elemenata društvenih mreža