znak_pozitiv
Novosti 07. Ožujak 2020. 13:37

Održana osnivačka skupština stranke FOKUS

OsnivanjeSkupština

7. ožujka 2020. godine održana je osnivačka skupština stranke FOKUS na kojoj je za predsjednika izabran Davor Nađi, zamjenik gradonačelnika Svete Nedelje, za zamjenika predsjednika Ivan Gulam, načelnik općine Pirovac, a za potpredsjednika stranke Dario Vrbaslija, predsjednik Gradskog vijeća Slatine.

Predsjednik stranke Davor Nađi je pojasnio smjer djelovanja i ključne programske mjere: „FOKUS je stranka centra koja će zagovarati produktivnost u našem društvu, boriti se za smanjenje poreznog i regulatornog rasterećenja građana i poduzetnika te za manju državnu administraciju i pravovremenu prilagodbu klimatskim promjenama. S obzirom da je državni proračun u posljednje 4 godine narastao za 30-ak milijardi kuna, a prihodi od poreza na dohodak su se kretali uglavnom oko 12 milijardi kuna, onda je očito da se porez na dohodak već i moglo ukinuti da se htjelo. Ukidanje poreza na reinvestiranu dobit bi zasigurno povećalo investicije i otvorilo nova, bolje plaćena radna mjesta. Smanjenje broja zaposlenih za 20% u državnoj administraciji bi kreiralo direktne uštede od oko 6 milijardi kuna uz dodatne uštede za građane i poduzetnike u vidu ukidanja nepotrebnih administrativnih procesa.“

„Smanjenje poreznog opterećenja i raznih parafiskalnih nameta nešto je za što sam se oduvijek zalagao, a to smo dokazali i kroz vođenju naše općine. Naš fokus biti će na rasterećenju gospodarstva što vjerujem može riješiti i dijelom demografske probleme Hrvatske. Kroz našu stranku, ali i kao član Odbora regija EU zalagati ću se za održiviji turizam kroz osiguravanje posebnih sredstava EU za naše gradove i općine. Na taj način želimo odgovoriti i na rastuće klimatske promjene, a pogotovo zaštititi od poplava našu obalu. Došlo je vrijeme u Hrvatskoj da mlada i obrazovana generacija političara pokaže da se država može i drugačije voditi.“ istaknuo je zamjenik predsjednika Ivan Gulam.

Potpredsjednik stranke FOKUS, Dario Vrbaslija istaknuo je : “Poreznim rasterećenjem, izgradnjom željeznice i sustava navodnjavanja mogu se stvoriti uvjeti za snažniji gospodarski razvoj cijele Slavonije i time podići broj radnih mjesta koja nisu vezana za državni sektor, a istovremeno podići i plaće. Treba naglasiti da jedino kroz veće plaće i više radnih mjesta možemo mlade zadržati u Slavoniji, a u takvim boljim uvjetima uz viši životni standard će se sigurno dio ljudi koji su otišli vratiti.“

U Upravni odbor stranke su još izabrani Dario Zurovec (gradonačelnik Svete Nedelje), Hrvoje Košćec (gradonačelnik Sv. Ivana Zeline), Nenad Panian (gradonačelnik Dugog Sela), Marko Magdić (načelnik općine Križ), Mario Budišćak (poduzetnik i glazbenik iz Klinča Sela), Darko Zver (poduzetnik iz Čakovca) te Gabrijel Deak (potpredsjednik Gradskog vijeća Svete Nedelje).

Galerija slika

Prikaži cijelu galeriju

Stranka FOKUS je ponosna članica Saveza liberala i demokrata za Europu (Alliance of Liberals and Democrats for Europe) Službene stranice | ALDE Manifest
Fokus | Sva prava pridržana
Postavke kolačića Web stranice FokusNaBitno.com koriste kolačiće u svrhu analitike i oglašavanja, kako bi mogli pružiti korisnicima najkvalitetniju uslugu, koristiti anonimizirane informacije u svrhu poboljšanja web stranica, te informirali korisnike vezano uz naše aktivnosti.
Napredne postavke kolačića Web stranice FokusNaBitno.com koriste kolačiće u svrhu analitike i oglašavanja, kako bi mogli pružiti korisnicima najkvalitetniju uslugu, koristiti anonimizirane informacije u svrhu poboljšanja web stranica, te informirali korisnike vezano uz naše aktivnosti. Kroz napredne postavke je moguće kvalitetnije urediti prefrencije.
  • Osnovni kolačići
  • Kolačići vezani uz spremanje privola korisnika (ne sadrže identifikacijske podatke), te kolačići vezani uz anonimizirano praćenje prometa na stranicama (Google Analytics)
  • Analitika
  • Sustav za naprednije praćenje ponašanja korisnika. Svi korisnici su anonimizirani i informacije o njima su svedene na vrstu operativnog sustava i pretraživač (browser) koji koriste.
  • Oglašavanje
  • Kolačići za prilagodbu oglašavanja programa i aktivnosti stranke
  • Društvene mreže
  • Prikaz interaktivnih elemenata društvenih mreža