znak_pozitiv
Novosti 02. Siječanj 2021. 08:54

Općina Pirovac obnavlja obiteljsku kuću stradaloj u potresu!

Humanitarna akcijaObnovaPirovacIvan GulamPotres GlinaPotres Petrinja

Na Silvestrovo su se načelnici općina Pirovac, Murter-Kornati, Tisno i Tribunj dogovorili da će svaka općina obnoviti jednu obiteljsku kuću na području Sisačko-moslavačke županije koja je 29. prosinca stradala u razornom potresu. Bila je to inicijativa načelnika općine Murter-Kornati Tonija Turčinova koju su odmah prihvatili njegove kolege Ivan Klarin (Tisno), Ivan Gulam (Pirovac) i Marko Grubelić (Tribunj).

Time je nastavljena suradnja uspostavljena dan ranije oko prijevoza prikupljene humanitarne pomoći te četiri općine koju su za Petrinju, Sisak, Glinu i druga područja otpremili u dva šlepera. Sada idu korak dalje, uvjereni da će im se pridružiti i drugi. Četvorica “udruženih” stoga su pozvali ostale načelnike i gradonačelnike u Hrvatskoj da ima se pridruže, kako bi se na ovaj način čim prije obnovilo što više uništenih kuća. Dodajmo da, opet u dogovoru, iz ove četiri općine na par dana, u smjenama, odlaze ekipe civilne zaštite koje pomažu na terenu u razorenim područjima.

-Vjerujem da ćemo na ovaj način najkonkretnije pomoći onima kojima je doista potrebno, a dobrodošle su i donacije u građevinskom materijalu, kao i pomoć u izvođenju građevinskih radova. Ne sumnjam da ćemo i u ovome pokazati pirovačku slogu i zajedništvo s onima u potrebi – napisao je na Facebooku Ivan Gulam


Stranka FOKUS je ponosna članica Saveza liberala i demokrata za Europu (Alliance of Liberals and Democrats for Europe) Službene stranice | ALDE Manifest
Fokus | Sva prava pridržana
Postavke kolačića Web stranice FokusNaBitno.com koriste kolačiće u svrhu analitike i oglašavanja, kako bi mogli pružiti korisnicima najkvalitetniju uslugu, koristiti anonimizirane informacije u svrhu poboljšanja web stranica, te informirali korisnike vezano uz naše aktivnosti.
Napredne postavke kolačića Web stranice FokusNaBitno.com koriste kolačiće u svrhu analitike i oglašavanja, kako bi mogli pružiti korisnicima najkvalitetniju uslugu, koristiti anonimizirane informacije u svrhu poboljšanja web stranica, te informirali korisnike vezano uz naše aktivnosti. Kroz napredne postavke je moguće kvalitetnije urediti prefrencije.
  • Osnovni kolačići
  • Kolačići vezani uz spremanje privola korisnika (ne sadrže identifikacijske podatke), te kolačići vezani uz anonimizirano praćenje prometa na stranicama (Google Analytics)
  • Analitika
  • Sustav za naprednije praćenje ponašanja korisnika. Svi korisnici su anonimizirani i informacije o njima su svedene na vrstu operativnog sustava i pretraživač (browser) koji koriste.
  • Oglašavanje
  • Kolačići za prilagodbu oglašavanja programa i aktivnosti stranke
  • Društvene mreže
  • Prikaz interaktivnih elemenata društvenih mreža