znak_pozitiv
Novosti 16. Travanj 2021. 12:24

POTPISAN UGOVOR – MATE RIMAC KREĆE S GRADNJOM KAMPUSA U SVETOJ NEDELJI

Gradonačelnik Grada Svete Nedelje Dario Zurovec potpisao je Ugovor o osnivanju prava građenja s direktorom poduzeća Rimac Automobili d.o.o. Matom Rimcem povodom izgradnje proizvodnog i istraživačko-razvojnog kampusa.

Zemljište na kojem će se izgraditi kampus nalazi se iza dvorca Kerestinec u Svetoj Nedelji, te će istim Rimac Automobili d.o.o. upravljati sljedećih 69 godina. Sukladno potpisanom Ugovoru, gradnja kampusa treba biti završena najkasnije tri godine od početka izgradnje. „San od prije sedam godina došao je do svoje realizacije“, rekao je gradonačelnik Dario Zurovec. Zahvalio je svima koji su sudjelovali u realizaciji ovog projekta, pogotovo Mati Rimcu te dodao: „Mogu reći da je ova investicija najznačajnija ne samo za Svetu Nedelju već i za cijelu Hrvatsku. Ovako velike investicije,  veće od milijardu i pol kuna, ne vide se svaki dan, a zasigurno će  otvoriti perspektivu i za sve buduće naraštaje.  Mogu reći da je ovo veliki i novi početak za cijelu Hrvatsku“, naglasio je Zurovec. Rimac surađuje s najvećim automobilskim industrijama na svijetu i uz sva strateška partnerstva i izniman uspjeh na svjetskom tržištu, ostaju u Hrvatskoj gdje razvijaju svoje poslovanje i budućnost.

Saborski zastupnik Davor Nađi istaknuo je kako ovaj projekt sinergija javnog i privatnog sektora. „Ovo je primjer koliko Hrvatska može ići naprijed kada se investicije ne koče nego ih se podržava. Naš privatni sektor globalno je konkurentan, a ovo je primjer kako se u Hrvatskoj može uspjet“, rekao je Nađi. Istaknuo je kako javni sektor mora podržavati privatni kako bi se ostvarivale investicije: „Najtransparentniji investitor radi investiciju u najtransparentnijem gradu u Hrvatskoj. Ovo je projekt globalnih razmjera koji kao svjetionik može privući investicije u našu zemlju.“

Novi kampus prostirat će se na 200 tisuća kvadrata, s proizvodnim i istraživačkim objektima na 95.000 m2, dok će 35% zemljišta biti pokriveno vegetacijom. Tvrtka trenutno posluje na šest lokacija, a do izgradnje kampusa većina će se obavljati u novim prostorima na Jankomiru. Tvrtka ima oko 1.000 zaposlenika, a ovom investicijom u planu je dodatno zapošljavanje te bi u idućih nekoliko godina dostigli brojku od 2.500 djelatnika. „Grad Sveta Nedelja od početka nam je izašla u susret. Odavno smo prerasli kapacitete, a nismo mogli pronaći adekvatni prostor koji nam je prijeko potreban. Ova lokacija nam omoguće sve što nam treba te smo se odlučili graditi vlastiti kampus jer imamo velike planove za koje treba puno prostora“, rekao je Mate Rimac. „Ovo će biti poseban projekt na svjetskoj razini, otvoren za javnost, građen i osmišljen za zaposlenike. Imamo sve spremno– od projekata do financija i želimo početi graditi punom parom što prije.“

Ovaj projekt dolazi kao svojevrsna kruna FOKUS-ova rada i politika kakve zastupa je odluka najpoznatijeg hrvatskog inovatora Mate Rimca. Odluka da se kampus izgradi na području Svete Nedelje nije donesena slučajno, već se radi o projektu koji je dugo koordiniran s gradonačelnikom Darijom Zurovcem te predsjednikom FOKUS-a Davorom Nađijem koji je također sudjelovao u realizaciji projekta kao zamjenik gradonačelnika Svete Nedelje.
Sveta Nedelja je odabrana kao grad s povoljnom investicijskom klimom, niskim nametima te ostalim pogodnostima koje je Grad omogućio svima željnim investiranjima.

 


Stranka FOKUS je ponosna članica Saveza liberala i demokrata za Europu (Alliance of Liberals and Democrats for Europe) Službene stranice | ALDE Manifest
Fokus | Sva prava pridržana
Postavke kolačića Web stranice FokusNaBitno.com koriste kolačiće u svrhu analitike i oglašavanja, kako bi mogli pružiti korisnicima najkvalitetniju uslugu, koristiti anonimizirane informacije u svrhu poboljšanja web stranica, te informirali korisnike vezano uz naše aktivnosti.
Napredne postavke kolačića Web stranice FokusNaBitno.com koriste kolačiće u svrhu analitike i oglašavanja, kako bi mogli pružiti korisnicima najkvalitetniju uslugu, koristiti anonimizirane informacije u svrhu poboljšanja web stranica, te informirali korisnike vezano uz naše aktivnosti. Kroz napredne postavke je moguće kvalitetnije urediti prefrencije.
  • Osnovni kolačići
  • Kolačići vezani uz spremanje privola korisnika (ne sadrže identifikacijske podatke), te kolačići vezani uz anonimizirano praćenje prometa na stranicama (Google Analytics)
  • Analitika
  • Sustav za naprednije praćenje ponašanja korisnika. Svi korisnici su anonimizirani i informacije o njima su svedene na vrstu operativnog sustava i pretraživač (browser) koji koriste.
  • Oglašavanje
  • Kolačići za prilagodbu oglašavanja programa i aktivnosti stranke
  • Društvene mreže
  • Prikaz interaktivnih elemenata društvenih mreža