znak_pozitiv
Novosti 20. Siječanj 2021. 20:26

Predsjednik Hrvatskoga sabora krši Poslovnik i uskraćuje prava zastupnicima bez kluba, Davor Nađi mu odgovorio!

SaborDavor Nađi

Započela je 6. sjednica Hrvatskoga sabora na kojoj se raspravlja o Zakonu o obnovi od potresa te Prijedloga odluke o proglašenju isključivog gospodarskog pojasa Republike Hrvatske u Jadranskom moru. Uoči početka sjednice reagirao je saborski zastupnik Davor Nađi objavom na svojoj Facebook stranici i uputio kritiku predsjedniku Sabora da pogrešno tumači Poslovnik i tvrdi da na svakoj sjednici samo jedan zastupnik bez kluba ima pravo postaviti pitanje Vladi.

Nađi je Facebook-u istaknuo kako članak 132. Poslovnika govori da zastupnici bez kluba mogu postavljati pitanje na svakoj drugoj sjednici, a u članku 134. se dalje objašnjava da pitanja zastupnika bez kluba trebaju po redoslijedu postavljanja pitanja biti na prvom mjestu i svakom daljnjem mjestu čiji je redni broj djeljiv s 5.

Dakle, očito je da je dozvoljeno više pitanja zastupnika bez kluba na istoj sjednici i jasno kaže da pojedini zastupnik bez kluba može postaviti pitanje na svakoj drugoj sjednici. No, prema tumačenju predsjednika Sabora, pojedini zastupnici bi to pravo imali tek na svakoj petoj sjednici jer je sada 5 zastupnika bez kluba, a on dozvoljava samo jedno pitanje zastupnika bez kluba po sjednici.


Stranka FOKUS je ponosna članica Saveza liberala i demokrata za Europu (Alliance of Liberals and Democrats for Europe) Službene stranice | ALDE Manifest
Fokus | Sva prava pridržana
Postavke kolačića Web stranice FokusNaBitno.com koriste kolačiće u svrhu analitike i oglašavanja, kako bi mogli pružiti korisnicima najkvalitetniju uslugu, koristiti anonimizirane informacije u svrhu poboljšanja web stranica, te informirali korisnike vezano uz naše aktivnosti.
Napredne postavke kolačića Web stranice FokusNaBitno.com koriste kolačiće u svrhu analitike i oglašavanja, kako bi mogli pružiti korisnicima najkvalitetniju uslugu, koristiti anonimizirane informacije u svrhu poboljšanja web stranica, te informirali korisnike vezano uz naše aktivnosti. Kroz napredne postavke je moguće kvalitetnije urediti prefrencije.
  • Osnovni kolačići
  • Kolačići vezani uz spremanje privola korisnika (ne sadrže identifikacijske podatke), te kolačići vezani uz anonimizirano praćenje prometa na stranicama (Google Analytics)
  • Analitika
  • Sustav za naprednije praćenje ponašanja korisnika. Svi korisnici su anonimizirani i informacije o njima su svedene na vrstu operativnog sustava i pretraživač (browser) koji koriste.
  • Oglašavanje
  • Kolačići za prilagodbu oglašavanja programa i aktivnosti stranke
  • Društvene mreže
  • Prikaz interaktivnih elemenata društvenih mreža