znak_pozitiv
Novosti 07. Ožujak 2021. 10:01

Stranka FOKUS obilježava godinu dana od osnivanja

Osnivanje

Stranka FOKUS obilježava godinu dana od osnivanja. U samo godinu dana stranka FOKUS je postigla zavidan uspjeh, jer je u samo par mjeseci nakon osnivanja zadobila parlamentarni status, a izdvojila se i u zagovaranju javnih politika, posebice prava privatnog sektora, smanjenja poreza i podizanja efikasnosti javne uprave. FOKUS je, također, stranka koja je, već u prvom čitanju, jedina bila protiv Zakona o obnovi potresom pogođenih područja i ponudila svoj model, koji se bazira na beskamatnim kreditima i oslobađanju PDV-a za obnovu oštećenih nekretnina te stopostotno financiranom obnovom, samo za socijalne slučajeve po imovinskom cenzusu.

„Cijena napretka je usuditi se. Jako sam ponosan na sve nas, jer smo pokazali konkretno protivljenje političkom beznađu i krenuli u stvaranje boljeg sutra. Ne bojimo se ni lijevih ni desnih, a to što nas oni još uvijek gledaju s visoka, naša je najveća prednost. Naša će pobjeda biti to što ćemo veliki i tromi javni servis učiniti funkcionalnim, a ujedno istjerati državu iz džepova poduzetnika i građana. Mi imamo fokus na bitno i to pokazujemo svaki dan. Jedini smo koji nudimo konkretna rješenja za probleme u kojima se Hrvatska nalazi.“ – istaknuo je Davor Nađi i potkrijepio to potezima, koje su do sada proveli gradonačelnici i načelnici stranke FOKUS. Naime, svi gradovi kojima upravljaju FOKUS-ovi gradonačelnici su ukinuli porez na potrošnju, a FOKUS je jedina stranka koja je na početku lockdowna donijela set mjera poreznog rasterećenja privatnog sektora, u svim jedinicama lokalne samouprave kojima upravlja.

FOKUS se istaknuo i svojim stavom prema obnovi Zagreba, koju je prozvao pljačkom stoljeća. Dogodilo se upravo ono što je FOKUS još prije godinu dana upozoravao – i dan danas nemamo jasne odgovore na četiri ključna pitanja: Tko obnavlja? S kojim će se novcima obnova provesti? Kad kreće obnova? te kojim će se skupinama ljudi prvo obnavljati stambeni objekti? Ključan problem obnove, koji FOKUS vidi u ovakvom Zakonu, je to što su svi hrvatski građani, po Zakonu, prisiljeni izdvajati za obnovu. Tako, primjerice, obnovu skupih stanova u centru grada plaćaju i podstanarske obitelji u Novom Zagrebu, koje jedva spajaju kraj s krajem. Važno je, pritom, istaknuti da se ne rješavaju niti problemi konzervatora, niti imovinsko-pravni problemi.

Uz Davora Nađija, predsjednika stranke i aktualnog kandidata za gradonačelnika Zagreba, na današnji su dan, prije godinu dana, Upravni odbor stranke formirali i uspješni lokalni čelnici te poduzetnici. To su Dario Zurovec, gradonačelnik Svete Nedelje, Nenad Panian, gradonačelnik Dugog Sela, Hrvoje Košćec, gradonačelnik Svetog Ivana Zeline, Ivan Gulam, načelnik Općine Pirovac, Marko Magdić, načelnik Općine Križ, Dario Vrbaslija, predsjednik Gradskog vijeća grada Slatine, Gabrijel Deak, potpredsjednik Gradskog vijeća grada Sveta Nedjelja, Mario Budišćak, poduzetnik i glazbenik, Darko Zver, poduzetnik i kandidat za gradonačelnika Čakovca te Mario Kolar iz javnog sektora. Nedavno im se pridružio i Davor Huić, predsjednik udruge poreznih obveznika Lipa, koji je ujedno i Nađijev kandidat za zamjenika gradonačelnika Zagreba.

Stranka FOKUS ima podružnice diljem Hrvatske, a na lokalne izbore će izaći u mnogim jedinicama lokalne i regionalne samouprave.

Galerija slika

Prikaži cijelu galeriju

Stranka FOKUS je ponosna članica Saveza liberala i demokrata za Europu (Alliance of Liberals and Democrats for Europe) Službene stranice | ALDE Manifest
Fokus | Sva prava pridržana
Postavke kolačića Web stranice FokusNaBitno.com koriste kolačiće u svrhu analitike i oglašavanja, kako bi mogli pružiti korisnicima najkvalitetniju uslugu, koristiti anonimizirane informacije u svrhu poboljšanja web stranica, te informirali korisnike vezano uz naše aktivnosti.
Napredne postavke kolačića Web stranice FokusNaBitno.com koriste kolačiće u svrhu analitike i oglašavanja, kako bi mogli pružiti korisnicima najkvalitetniju uslugu, koristiti anonimizirane informacije u svrhu poboljšanja web stranica, te informirali korisnike vezano uz naše aktivnosti. Kroz napredne postavke je moguće kvalitetnije urediti prefrencije.
  • Osnovni kolačići
  • Kolačići vezani uz spremanje privola korisnika (ne sadrže identifikacijske podatke), te kolačići vezani uz anonimizirano praćenje prometa na stranicama (Google Analytics)
  • Analitika
  • Sustav za naprednije praćenje ponašanja korisnika. Svi korisnici su anonimizirani i informacije o njima su svedene na vrstu operativnog sustava i pretraživač (browser) koji koriste.
  • Oglašavanje
  • Kolačići za prilagodbu oglašavanja programa i aktivnosti stranke
  • Društvene mreže
  • Prikaz interaktivnih elemenata društvenih mreža