znak_pozitiv
Novosti 04. Veljača 2021. 14:00

Stranka FOKUS protiv uvođenja obvezne članarine za sindikate!

Sindikalist Vilim Ribić se aktivno uključio u obranu “institucija” – Hrvatske gospodarske komore i obaveznog članstva u njoj. Postalo jasno i zašto – jer taj isti model želi primijeniti na sindikalno organiziranje.

Ribić već desetljećima pokušava uvesti obaveznu članarinu sindikatima. To ne iznenađuje jer je Ribić oduvijek bio za veće poreze i više parafiskalnih nameta pa bi ga vjerojatno usrećilo da i sindikati konačno postanu jedan takav obavezni namet.

Iako nominalno i lažno zaziva reforme, njega zanima samo jedna stvar – povećanje prihoda sindikata.

Sjetimo se prosvjeda sindikata od prije godinu dana kada su u dogovoru s vladom povećane plaće uz obećanje da će se odmah pristupiti analizi i reformi koeficijenata u javnom sektoru. Godinu dana je prošlo, a nema ni ‘a’ od analize, a kamoli reforme.

RIbić je tada s Plenkovićem prodao ljudima isti lažnjak kao što se i sada pokušava s obaveznom članarinom za HGK – odgodom rješavanja problema u nadi da će se s vremenom zaboraviti.

Ribić podrškom obaveznoj članarini u HGK-u otvara put i obaveznoj članarini sindikatima.

FOKUS će se u ovom slučaju, kao i svaki put, boriti protiv ljudi koji našim građanima pokušavaju na silu uzeti novac.

Galerija slika

Prikaži cijelu galeriju

Stranka FOKUS je ponosna članica Saveza liberala i demokrata za Europu (Alliance of Liberals and Democrats for Europe) Službene stranice | ALDE Manifest
Fokus | Sva prava pridržana
Postavke kolačića Web stranice FokusNaBitno.com koriste kolačiće u svrhu analitike i oglašavanja, kako bi mogli pružiti korisnicima najkvalitetniju uslugu, koristiti anonimizirane informacije u svrhu poboljšanja web stranica, te informirali korisnike vezano uz naše aktivnosti.
Napredne postavke kolačića Web stranice FokusNaBitno.com koriste kolačiće u svrhu analitike i oglašavanja, kako bi mogli pružiti korisnicima najkvalitetniju uslugu, koristiti anonimizirane informacije u svrhu poboljšanja web stranica, te informirali korisnike vezano uz naše aktivnosti. Kroz napredne postavke je moguće kvalitetnije urediti prefrencije.
  • Osnovni kolačići
  • Kolačići vezani uz spremanje privola korisnika (ne sadrže identifikacijske podatke), te kolačići vezani uz anonimizirano praćenje prometa na stranicama (Google Analytics)
  • Analitika
  • Sustav za naprednije praćenje ponašanja korisnika. Svi korisnici su anonimizirani i informacije o njima su svedene na vrstu operativnog sustava i pretraživač (browser) koji koriste.
  • Oglašavanje
  • Kolačići za prilagodbu oglašavanja programa i aktivnosti stranke
  • Društvene mreže
  • Prikaz interaktivnih elemenata društvenih mreža